systemåterställning

2011-07-31, kl 23:58:14
Great! Jag är inte menad att ha en dator. Seriöst det blir alltid något fel på dom och jag vet inte vf!! Jag menar.. Jag gör inget särskilt speciellt. Bloggar, fb, bdb, lyssnar på musik.. Inget som är farligt men neeeej, inte gillar datorer mig för det. De som laddar ner grejer varje dag och bla bla bla deras datorer fungerar minsann :'( Inte rättvist att det alltid ska bli fel på mina datorer. Min laptop vill nämligen inte att windows startas så nu sitter jag och systemåterställer den för de sa han i affärn att jag skulle göra. Jag är trött och vill sova men måste övervaka min lilla bebis som jag fick i studentpresent.. inte ens 2 månader sen! *arg flicka*

Men iaf. Imorn börjar min andra vecka på jobbet och min andra vecka med frukost :) Även om det bara är smoothies så är det bättre än ingenting. Dessutom är det nyttigt. Bara massa frukt. Och kom inte med att jag borde äta "riktig" frukost. Jag har försökt men mår illa när jag äter frukost :( "En vanesak" Har jag fått höra. Men jag känner inte för att må illa flera mornar i rad bara för att kanske tillslut kunna äta "normal" frukost. Inte värt det. Så smoothiesar är det som gäller för mig :) .. Och jobbet går bra men det är lite tråkigt så kommer bara bli nu till sommarn, ska söka annat.

Idag har jag kommit hem från landet och haft en helmysig kväll med några kompisar. Jag blev fotograf nr 1 och fotade 2 kompisar som stod modeller. Visserligen bara med min mobilkamera men en systemkamera får vänta tills jag har råd med en :P
Blev rätt bra bilder ändå!
Ullis som modell :)
Elina som modell :)
(psst, kolla in hennes blogg där hon öppnar upp sig om det hemska hon fått stå ut med, så man får gåshud)

Denna söta bild på de underbaraste personerna får avsluta, halka inte på tvålen!

nu är mamma hemma

2011-07-24, kl 17:59:27
Mamma och katterna är hemma igen :D
Och Bella fyller 17 år idag! Grattis till min fina lilla syrra :) <3

Jag har även insett att min plan att förändra min kost kommer bli svår sålänge jag bor hemma. Det kommer vara lättare när jag flyttar hemifrån. Tyvärr.. Men kan ändra vissa saker iaf, äta mindre kött på tallriken, fortfarande dricka mina smoothies till frukost.


Imorn börjar jag jobba! Det kommer kännas konstigt, skönt men jag kommer nog vänja mig vid det. Känns skumt dock att inte börja skolan till höst och måste erkänna att jag saknar min skola, alla lärare och att träffa klassen varje dag :)


dagens andra inlägg, kan jag klara det? klart jag kan!

2011-07-22, kl 11:48:08
Nu har jag bestämt mig! Jag ska börja äta som en vegan fast med undantag för kyckling för utan det skulle jag dö. Men jag tänker tillåta mig att ha 1 fuskdag i veckan, en dag då jag kan ta mig ett glas mjölk eller något annat.. En macka med smör typ :P Veganskt betyder ju inte ost, smör, mjölk, ägg.. Inget som kommer från djur. Därav min fuskdag.
Ska dricka nyttiga smoothies till frukost, äta nån god sallad till lunch och något annat gott veganskt till middag.

Jag ska klara det här, ska kämpa. Ska träna regelbundet oxo. Måste ta tag i mig sj. Det kommer bli assvårt och jag kommer vilja ge upp men det ska jag inte. Och hade jag haft en mixer (ska skaffa en) så hade jag gjort mig en smoothie redan nu. Mamma har snott med sig mixerstaven till landet så måste vänta till söndag... Men jag ska! .. Insåg nu att jag inte har vegansk mat eller kyckling hemma.. Får börja med allt på söndag/måndag då. Då har jag tid att handla mat och diskutera med mamma vad hon ska köpa :D
Jag är så.. excited.. vad heter det på svenska? D: Fan, ska kolla google translate.. EXALTERAD! Wow, illa är det när man inte kan svenska ord men engelska >.<

Har 2 smoothierecept i min lilla receptbok på smoothies som jag skulle vilja testa nu nu NU! Men istället så skriver jag in dom här så någon kan läsa, prova och kommentera :D Är dom goda eller inte? 

Numero 1
Smooth operator
Detta är en utmärkt frukostsmoothie som ger en bra start på dagen.
3 morötter
2 fikon
1 apelsin
2,5cm ingefära
½ stor banan

Skala och hacka morötterna, fikonen, apelsinen och ingefäran,
lägg dem i en råsaftcentrifug och pressa ut saften.
(Sån har inte jag så jag ska gå old school, tills jag skaffat en för dom såg coola ut)
Häll saften i en mixer tillsammans med bananenoch 2 isbitar och mixa i 20 sek.
KLAR :D
Önskar ni kunde se dom goda bilderna men pallar inte ta kort och krångla, make one and you'll see :)

Numero 2
Rocket fuel
Denna lågkalorismoothie är full av exotiska smaker, vilket livar upp på morgonen.
1 mango
3dl ananasjuice
½ lime både saft och rivet skal

Skala mangon, ta bort kärnan, hacka i stora bitar och
frys det i minst 2 timmar eller över natten.
Lägg det frusna mangoköttet i en mixer tillsammans med ananasjuicen
samt saften och skalet av limen och kör till tjock puré.

Vill man ha rocket fuel lite tunnare så kan man ju tillsätta vatten så.. Men låter dom inte goda? :D

blogglänk!

2011-07-22, kl 07:38:17
Hallå där :)
Låter bilden tala för sig sj men det är min kompis blogg och tycker folk ska läsa den,
klicka på bilden för att komma dit ;)


ny header

2011-07-19, kl 09:59:59
Sådär, nu har jag fixat en ny header! :) Blev lite trött på den förra även fastän jag gillade den rejält.
Har varit vaken hela natten och bl a fixat 2 headers till min älgs blogg men vet inte vilken jag ska välja av dom. Sen har jag sjungit, bara kollat tv och varit social på fb, puffat massor!

Idag hade jag tänkt at tjag skulle gå och boka en tvättid, förhoppningsvis en som är idag. Ska gå och kolla så fort jag skrivit klart vilket är typ.. Nu ;) Haha. Ett kort inlägg för en gångs skull! Wohoo! Säger ni ;P



sista veckan

2011-07-18, kl 22:01:05
Hallå alla glada!
Min dag idag började 5 imorse! Kors i taket. Och det var planerat att jag skulle åka till Ullis idag och ha myskväll men mådde illa och ställde in det, vi får ta om det en annan dag.
Åt nyss middag, köttbullesallad. Var sugen på kycklingsallad men hade ingen kyckling så fick improvisera och det blev gott det med! :)


Nu finns det även färdig lunch till mig imorn.
Nu är det här sista veckan jag är hemma sj och på söndag kommer mamma hem. Lite blandade känslor, det ska bli skönt för då slipper jag va sj hela tiden, behöver inte laga mat hela tiden och så men det var kul att va hemma sj och se att jag faktiskt klarar mig riktigt bra :)

Nu ska jag vila mig ännu mer så att jag kanske mår riktigt bra snart ^^

Harry Potter del 2

2011-07-17, kl 10:17:08
God morgon god morgon! :D
Japp, ett tidigt inlägg blir det här. Det råkar vara så att jag inte sovit inatt.. Alls. Igår var jag oxo vaken tidigt. Satt och kollade på Scooby Doo på 6an kl 8 på morgonen, haha!

Igår kväll åkte jag till Kista med Bäver, Matte och Mikis och blev bjuden på middag av Bäver. Sedan kollade vi på Den sista Harry Potter-filmen. Den var väldigt bra måste jag säga men hade en person brevid mig.. Som var okänd, som satt och grät under typ hela filmen!!! Hon måste varit ett riktigt fan. Började garva åt henne flera ggr, skrattade åt andra saker i själva filmen oxo. Men alla verkade vara superseriösa och bara kollade på mig vissa ggr när jag skratta. Menar det va ju inte som att jag satt och skrattade högt! Det var mer av ett litet fniss. Men neeeeeeej, det var inte okej :o Aja, i don't care. 
Drack en 50cl energidryck och en stor bioläsk under filmen så satt och var jättekissnödig i vad som kändes som en evighet! Sedan blev det svart ett tag och jag tänkte "YES, filmen är slut! TOA!" Men nej, självklart inte. Filmen fortsatte ca 5 minuter efter det men det kändes typ som en kvart xD Aldrig vart så kissnödig förut i mitt liv! Började skaka! Okej.. Lite onödig info känner jag men jag skriver av mig nu och ingen har tvingat er att läsa ;) Mahaa!


Efter bion åkte jag till Zäta och kollade på X-men first class och X-men origins Wolverine. Sedan roade jag mig med att hålla honom vaken fastän han säkert sovit annars ;P Haha, elak som jag är.
Kvart i 8 lämnade jag Zäta så att han fick ro och begav mig till bussen men bestämde mig för att ta en promenad hem. Måste säga att det var riktigt varmt även fastän det var tidigt, sjukt tidigt för mig! Jag måste slagit huvudet i något för frågade mig sj när jag gick
"Varför inte ta en promenad runt i hela Väsby? Bara gå och gå och gå"
Men det gjorde jag inte, kände att jag ville hem och äta frukost :)
Nu har jag gjort mackor och sitter och kollar på So you think you can dance. Älskar programmet och önskar att jag kunde dansa så där. En dag kanske jag kan vara någorlunda bra på någon av danserna iaf ;) Hah

Så här såg jag ut när jag lämnade lägenheten på äventur mot Kista igår :D
Lekte lite med "stenar" på naglarna och upptäckte att jag hade kroppslim så satte en sten vid varje öga. Syntes inte så bra i camen så tog en bild med mobilen vilken är den första ni ser här nedanför. De andra 2 är tagna med camen och blev så ljusa att stenen smälte in lite i huden. Ser sjukt blek ut för övrigt :O Men har blivit brun i solen! Tro mig ;)
Lite kul att mina ögon ser blå-grå ut på den här bilden. När de i själva verket är gröna med brunt och gult i sig.. Sort of :P

Nej fy så jag skriver. Nu ska jag lägga av för stunden ;) Hah. Har ni läst hit så tackar så mkt för att ni orkade. Kram på er! ♥

dutti flicka

2011-07-15, kl 02:14:26
Jag vet inte om någon märkt det men jag har blivit jätteduktig på att uppdatera min blogg nu :D Jag försöker uppdatera den så ofta jag kan och har lyckats nu den här månaden!
Idag har jag åkt med Zäta i 1½ timme för att äta på donken (McDonalds)! Men nej, inte för att jag är tjockis utan för att jag ville hälsa på min kära lilla Ullis som fått jobb där. Hon var jättebra i kassan ska ni veta ;)
Efteråt åkte vi hem till Zäta och kollade på Harry Potter och dödsrelikerna del 1. Ska se 2an nu på lördag med Mikis, Matte, Bäver, Mattes syrra och hennes kille.

Nu sitter jag och lyssnar på grannarnas dunk. Funderar på att gå upp och fråga om jag oxo får va med och festa ;D Maha, tror ni jag skulle få det?

hurt

2011-07-13, kl 22:43:00

Nu är jag sjukt irriterad måste jag säga. SJUKT irriterad. Igår blev jag frågad av min kusin Tilde: "varför följde inte du med hit? :(" Tydligen så har du åkt dit utan att nämna någonting om det till mig. Du har klagat på mig om att jag inte hör av mig men du ska då inte säga något. Jag är dålig på att höra av mig, det vet jag. Det är inte bara dig jag är dålig på att höra av mig till. Jag hör nästan aldrig av mig till folk av nån anledning och jobbar på att bättra mig på den punkten. Men du hör ju inte heller av dig!!! Jag är din dotter och när du och sambon ska åka upp för att träffa farmor och andra i släkten så kan du inte ens fråga om jag vill med och träffa MIN släkt! Gaaah! Är det verkligen så svårt? Jag träffar dom ju aldrig! :'(

Andra gången i år som du sårar mig rätt så rejält. Nu och när du inte firade min födelsedag för att det var hockey på tvn..
Hatar att jag bryr mig. 

tjockiskväll

2011-07-11, kl 15:47:49
Igår kom Zäta och Emelie hit ^^ Zäta tog med sig ben & jerry, Emelie tog med sig bullar och jag bakade kladdkaka xD Så vi hade en liten tjockiskväll.
Emelie blev kvar då vi kom på lite sent att tågen redan gått. Men Zäta åkte hem med bilen runt 3 tiden typ.

Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Får väl se vad jag känner för, man får väl höra av sig till lite folk annars är jag nog bara hemma och ser nån serie eller något :)



RSS 2.0